Uutisia, päivitetty 22.3.2024


Kainuun Automobiiliuutiset 1/2024 on valmis ja toimitettu painotalolle!SYYSKOKOUS 2023

Kainuun Mobilistit ry järjesti sääntömääräisen syyskokouksen 25.11.2023 Vuokatissa. Erittäin hyvähenkisessä ja sujuvassa kokouksessa käytiin läpi sääntöjen edellyttämät asiat.

Kokouksen jälkeen nautittiin Haapalan maistuva pikkujouluateria ja jatkettiin tilaisuutta vapaalla seurustelulla.

Katso kuvat etusivun artikkelista.


Kainuun Automobiiliuutiset 2/2023 on valmis sekä postitettu!


Kainuun Mobilistit ry postiosoite vaihtuu. Jatkossa ”paperiposti” ohjataan osoitteeseen:

Kainuun Mobilistit ry

c/o Miikka Korolainen

Pihkapolku 20

87500 KAJAANI


Uutta …

RENKAANPOTKIJAISET

Vapaamuotoiset Volkkaristien ja Mobilistien yhteiset ”RENKAANPOTKIJAISET” käynnistyvät Kajaanin ABC:llä helatorstaina 18.5.2023 klo. 18.00. Siitä edelleen tapaamiset jatkuvat toistaiseksi parillisten viikkojen torstaisin samassa paikassa samaan aikaan.


1.5.2023 Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto – SAHK ry muuttaa toimistonsa Lahteen!

Helsingin Vanhalla talvitiellä sijaitseva toimisto siirtyy 1. toukokuuta Lahteen osoitteeseen:

Askonkatu 10, 15100 Lahti

Puhelinnumerot muuttuvat 5.4. alkaen!    Uudet puhelinnumerot ovat:

Toiminnanjohtaja,   Automobiili-lehden päätoimittaja (1.5. alkaen)
Jan-Erik Laine
puh. 040 518 0101

SAHK:n toimisto
puh. 050 472 6754,
toimisto@sahk.fi
ma-to klo 10.00-15.00

SAHK:n museoajoneuvoasiat
puh. 050 472 6748,
museoajoneuvoasiat@sahk.fi
maanantaisin ja torstaisin klo 8-14.30


KEVÄTKOKOUS 2023

Kainuun Mobilistit ry järjesti sääntömääräisen kevätkokouksen 16.4.2023 alkaen klo.14.00 Sotkamossa yhdistyksen kerhotiloissa osoitteessa Juholankyläntie 29. Kokouksessa puheenjohtajana toimi Jouni Lukkari ja sihteerinä Miikka Korolainen. Erittäin hyvähenkisessä ja sujuvassa kokouksessa käytiin läpi tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto, jotka yksimielisellä päätöksellä päätettiin vahvistaa ja myöntää vastuuvapaus hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Kokouksen jälkeen nautittiin upeassa kevätsäässä ulkona grilliherkkuja ja jatkettiin tilaisuutta vapaalla seurustelulla.

Katso kuvat etusivun artikkelista.


Kainuun Automobiiliuutiset 1/2023 on valmis sekä menossa painoon ja postitukseen!

  • Kevätkokouskutsu
  • YA Korhonen
  • Nokikolarin Perheen Rellu Kymppi
  • Moporetkeilyä
  • Museokäynti Saksassa
  • ym. ym.

Classic Motorshow 2023 | Osta lippu helposti | Tiketti

CLASSIC MOTORSHOW 6.-7.5.2023 LAHTI

Vuoden 2023 teema on “Kupee on upee”

Classic Motorshowssa on vuosittain vaihtuva teemakokonaisuus, johon näyttelyn järjestäjä kuratoi aihetta syväluotaavan sisällön. Tulevana keväänä järjestettävän näyttelyn teemaksi on valittu coupé-autot ja teeman nimi on “Kupee on upee”.

Coupé on korimalli, joka pakenee tiukkoja määritelmiä. Ainoat ehdottomat vaatimukset ovat suljettavilla sivuikkunoilla varustettu umpikori ja korkeintaan kaksi ovea. Pelkästään näiden ehtojen täyttäminen ei tietenkään riitä tekemään autosta coupéta. Turvallisinta on todeta, että kohtuullisella autotuntemuksella tai esteettisellä vaistolla siunattu ihminen kyllä tunnistaa coupén, kun sellaisen näkee. Classic Motorshown osastoilla esillä olevien ajoneuvojen vähimmäisikä on 25 vuotta, eli tällä kertaa tuoreimmat ajoneuvot saavat olla vuodelta 1998. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden poistaa tätä uudemmat ajoneuvot näyttelytiloista.

Kainuun Mobilistit ry on jälleen mukana tässä ajoneuvonostalgiasta kiinnostuneiden omassa näyttelyssä osastollaan. Jos olet halukas tuomaan esille oman harrasteajoneuvosi tai osallistumaan työpanoksellasi järjestelyihin ja osaston ideointiin niin ota yhteyttä KaMob ry:n näyttelytoimikunnan vetäjään Kai Huotariin.

Seuraa s-postiasi ja CMs 2023 nettisivuja https://classicmotorshow.fi

Yhteydenotot:

Kai Huotari; 050 5963232 tai

posti@kainuunmobilistit.fi

Haluatko mukaan vierailulle CMs 2023 näyttelyyn? Yhdistys suunnittelee linja-automatkaa lauantaille 6.5.2023. Jos olet valmis reissuun, niin ilmoita alustava mielenkiintosi Kalle Asikaiselle, niin suunnittelua voidaan jatkaa.

Tarkemmat tiedot toteutumisesta, aikataulusta ja hinnoista kun saadaan osallistumishalukkaiden määrät.

Yhteydenotot matkaan liittyen:

Kalle Asikainen; 044 5870911 tai

posti@kainuunmobilistit.fi


Eckerö Line on päivittänyt SAHK ry:n jäsenedun tulevalle vuodelle

Suomen Ajoneuvohistoriallinen keskusliitto_jäsenetu_2023
Katso yllä oleva ”sininen” PDF tiedosto. Käyttäkää jäsenetujanne, niin ne säilyvät myös jatkossa. Jokaiselle jäsenelle toimitettu jäsenkortti
riittää todisteeksi sahkilaisuudesta ja alennuksen saamiseen. Uudet jäsenkortit toimitetaan ensi vuoden puolella Automobiili-lehden nro 2 mukana.

File:Eckerö line logo new.svg - Wikipedia


SYYSKOKOUS 2022

Kainuun Mobilistit ry:n sääntöjen edellyttämä vuosikokous, syyskokous, pidettiin lauantaina 3.12.2022 alkaen klo. 16.00  Sotkamon Pitopalvelun Kievarissa. Kokoukseen osallistui kiitettävä määrä aktiivisia yhdistyksen jäseniä Oulusta, Suomussalmelta, Sotkamosta, Kajaanista … yhteensä liki 40 henkilöä . Jouni Lukkarin vetämä ja Miikka Korolaisen sihteeröimä kokous sujui joustavasti, päätökset olivat yksimielisiä.

Kokouksen päätteeksi nautittiin yhteinen pikkujouluateria !

Lisää voit lukea ja katsoa kuvat etusivun artikkelista.


Kainuun Automobiiliuutiset 2/2022 on valmis ja postitettu!

  • Syyskokous-/Pikkujoulukutsu
  • Kainuun Mobilistit Classic Motorshowssa Lahdessa
  • Kesätapahtumia, vierailuja.
  • ym. ym.

KEVÄTKOKOUS 2022

Kainuun Mobilistit ry:n sääntöjen edellyttämä vuosikokous, kevätkokous, pidettiin lauantaina 23.4.2022 alkaen klo. 14.00 yhdistyksen harrastetiloissa Sotkamon Juholankylällä. Kokoukseen osallistui kiitettävä määrä aktiivisia yhdistyksen jäseniä. Kai Huotarin vetämä ja Miikka Korolaisen sihteeröimä kokous sujui joustavasti, päätökset olivat yksimielisiä ja keskustelua syntyi sopivasti. Yhdistyksen toiminnantarkastajan Sauli Lindströmin esityksen mukaisesti vahvistettiin tilinpäätös sekä yhdistyksen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille myönnettiin vastuuvapaus vuodelta 2021.

Kokouksen päätteeksi nautittiin pulla- & kakkukahvit !


KATSO SUOMEN AJONEUVOHISTORIALLINEN KESKUSLIITTO RY:N JÄSENEDUT

”Klikkaa” oheista linkkiä!

SAHKn jasenedut 2021 2023


Kainuun Automobiiliuutiset 1/2022 on saapunut painosta ja postitetaan lähiaikoina!


Kainuun Automobiiliuutiset 2/2021 on valmis ja postitetaan lähiaikoina !


YK ja FIVA viettävät kansainvälistä nuorisopäivää 12.08.21

FIVA (kansainvälinen historiallisten ajoneuvojen järjestö) julkistaa kilpailun kaikille harrastajille, harrastajien perheille ja kaikille luoville nuorille.

Otetaan nuoriso mukaan harrastuksen ja kulttuurin piiriin. Tehdään yhdessä kivaa!

FIVA _ SAHK Osallistu kilpailuun 2021


Kainuun Automobiiliuutiset 1/2021 on valmis ja postitettu !


Kainuun Mobilistit ry järjesti sääntöjen edellyttämän vuosikokouksen, syyskokouksen, sunnuntaina 29.11.2020 kaikkia mahdollisia covid-19 epidemian ”asettamia” turvajärjestelyjä noudattaen, käsidesi – maskit – suuren kokouspaikan mahdollistamat reilut turvavälit. Kokouksen osallistujamäärä pysähtyi juuri sopivasti alle kymmeneen osallistujaan, vaikka väkeä oli ympäri Kainuuta, Suomussalmelta, Sotkamosta ja Kajaanista. Kai Huotarin vetämä kokous sujui joustavasti, päätökset olivat yksimielisiä ja keskustelua syntyi sopivasti. Puheenjohtajana jatkaa Kalle Asikainen ja hallitus pysyi entisellään. Kokoonpanon 2021 voit katsoa sivulta yhteystietoja.


FIVA on järjestää maailmanlaajuisen historiallisten ajoneuvojen tutkimuksen 2020, johon toivomme kaikkien harrastajien osallistuvan. Sähköinen lomake on on avattu ja vastausaika on syyskuun loppuun.

Kysely on suunnattu historiallisten ajoneuvojen omistajille ja harrastajille (ajoneuvot 30 vuotta tai vanhemmat) sekä Young Timer -ajoneuvojen omistajille ja harrastajille (ajoneuvot 20-30 vuotta). Kysely toteutetaan 15 eri kielellä maailmanlaajuisesti FIVA:n jäsenjärjestöjen kautta, jotka edustavat historiallisten ajoneuvojen omistajien ja harrastajien etuja. Ensimmäinen tehtäväsi on ”klikata” lippua, millä kielellä haluat vastata kyselyyn.

Terveisin

Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto – SAHK ry / FIVA-edustaja / Kainuun Mobilistit ry

The Historical Vehicle Association of Finland / Representative of The Finnish ANF in FIVA

Landing-page-finnish

FIVA 2020 – 2021 Survey


COVID-19 -tartuntatautiepidemia ja Kainuun Mobilistit ry:n järjestämät tapahtumat

Valtioneuvosto, joka on Suomen ylintä toimeenpanovaltaa käyttävä elin suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan heinäkuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.

Vallitseva tilanne on ”force majore” eli tehdään vastuullisena toimijana tarvittavat muutokset tapahtumien järjestämiseen. Seurataan tarkasti tilanteen yleistä kehitystä. Katso; Yleinen > Tulevat tapahtumat

http://kainuunmobilistit.fi/yleinen/tulevat-tapahtumat/

Kainuun Mobilistit ry               Hallitus


Kainuun Automobiiliuutiset 1/2020 on valmis ja postitettu !


Korpiauto Oy

Korpi-Auto Oy tarjoaa rahanarvoisen jäsenedun jäsenistöllemme. Edun saa käyttöön esittämällä viimeisimmän Suomen Ajoneuvohistoriallisen Keskusliiton (SAHKry) jäsenkortin.

Esimerkkejä:

Suodattimet -35%,  Sähköosat -17%,  Alustan osat -15% ovh:sta.

Öljyt ja nesteet on hinnoiteltu valmiiksi erittäin kilpailukykyisin hinnoin!

Korpi-Auto Oy
Lönnrotinkatu 3
87100 KAJAANI
08 – 632500      myynti@korpiauto.fi

Aukioloajat

ma-pe 8–17
la 9–13

www.korpiauto.fi

Katso artikkeli Korpi-Auto Oy Kajaanissa jo 60 vuotta.


TALVINEN KUVAKILPAILU

Kainuun Mobilistit ry täyttää 40 vuotta, siispä …

Lähetä s-postiin tai kirjepostina talvinen ajoneuvo- tai liikenneaiheinen kuva. Kuva voi olla uusi tai wanha! Yhdistyksen hallitus valitsee korkeassa viisaudessaan voittajan. Voittajakuvaa käytetään Kainuun Automobiiliuutisten 1/2020 kansikuvana ja muita vastaanotettuja kuvia muuhun kuvitukseen. Jos kuvia tulee riittävästi, niistä luodaan oma galleriansa Yhdistyksemme nettisivuille. Voittajakuvan lähettäjä palkitaan KaMob ry tuotepalkinnoilla. Kuvaajan tai kuvan lähettäjän ei tarvitse olla Kainuun Mobilistit ry:n jäsen. Liitä paperikuvan mukaan palautusosoite jos haluat sen takaisin. Samalta lähettäjältä voi olla useampia kuvia.

Lähetä kuvasi 15.2.2020 mennessä jompaan kumpaan tai molempiin osoitteisiin.

posti@kainuunmobilistit.fi

Kainuun Mobilistit ry
PL 224
87100 KAJAANI


Yksityiskäytössä olevien yli 40-vuotiaiden ajoneuvojen katsastusväli harvenee.

Yksityiskäytössä olevien yli 40-vuotiaiden moottorikäyttöisten ajoneuvojen määräaikaiskatsastukset harvenevat siten, että katsastusaikaväli on jatkossa kaksi vuotta. Lisäksi yksityiskäytössä oleville museoajoneuvoille, riippumatta niiden iästä, otetaan käyttöön yhtenäinen neljän vuoden katsastusaikaväli. Kaikki luvanvaraisessa henkilö- tai tavaraliikenteessä olevat museoajoneuvot on jatkossa katsastettava kerran vuodessa, kuten muutkin luvanvaraisessa käytössä olevat ajoneuvot.

Toisin kuin lausuntokierroksilla olleessa asetusluonnoksessa ehdotettiin, museoajoneuvojen ja yli 40-vuotiaiden yksityiskäytössä olevien ajoneuvojen määräaikaiskatsastuksesta ei luovuta kokonaan liikenneturvallisuussyistä.

Valtioneuvosto antoi asetuksen ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta torstaina 19.12.2019. Asetus tulee voimaan 14. toukokuuta 2020. Voimaan tullessaan asetus kumoaa ja korvaa voimassa olevan asetuksen.


KERHOILTA KAINUUN MUSEOLLA 11.12.2019

Museokierroksen, kahvittelun ja leppoisan keskustelun ohessa jaettiin Kainuun Mobilistit ry:n standaari Kainuun Museolle kiitokseksi hyvin sujuneesta yhteistyöstä ”Mobilismi- liikuttava harrastus” näyttelyn yhteydessä. Samalla palkittiin nimikilpailun voittaja Sami Korhonen, voittaneen nimiehdotuksen valitsi Museon henkilöstö.

Kainuun Mobilistit ry:n standaarin ojensi Kainuun Museon kokoelmiin liitettäväksi yhdistyksen puheenjohtaja Kalle Asikainen. Standaarin vastaanotti amanuenssi Ulla Härkönen. Kiitospuheessaan Ulla Härkönen toivoi tämän myönteisesti alkaneen yhteistyön jatkuvan muodossa tai toisessa, lähtökohtaisesti saman suuntaisten tavotteiden äärellä ollaan.

Nimikilpailun voittaja Sami Korhonen palkittiin kirjalahjalla ja runsaalla kassillisella Kainuun Mobilistit ry:n yhdistystuotteita.


Kainuun Automobiiliuutiset 2/2019  on valmis ja odottaa postitusta !

 Lehden kansikuva 2/19 ”Volvot Paltaniemellä” Riitta Pääkkönen.


Liitteenä jäsentiedote muuttuneesta varaustilanteesta koskien SAHK:n 60-vuotisjuhlien juhlatilaa Scandic Hotel Aulangolla.

SAHKry on saanut käyttöön aiempaa suuremman juhlatilan, joten nyt voimme ottaa enemmän juhlijoita mukaan.
Uuden tilan myötä olemme saaneet myös jatkoaikaa ilmoittautumiselle heinäkuun loppuun saakka.
Oheisessa PDF jäsentiedotteessa on tarkempaa tietoa ja ohjeita, miten asiassa kannattaa toimia.

Jäsentiedote 15_7_2019


KAINUUN MOBILISTIT RY NÄKYVÄSTI ESILLÄ

CLASSIC MOTORSHOWSSA 4.-5.5.2019

Classic Motorshow

Katso lisää kuvia etusivun artikkelista !


Kainuun Mobilistit ry:n jäsenlehden 1/19 ja jäsenmaksulaskun 2019 postituksessa ilmeni odottamattomia hankaluuksia…

Postitustalkoissa laadittiin n. 140 kuorta, joista huomattava osa jaettiin ”nyrkkipostina”, 80 kuorta jäi postin kuljetettavaksi eri puolille Suomea, jäsenistölle, mainostajille ja SAHK:n yhdistyksille.

Kuorien valmistuttua ja lajittelun jälkeen postin kuljetettavaksi jätettyihin kuoriin liimattiin yhdistyksen omista kätköistä kotimaan ikimerkit arvoltaan 1;50€. Kaksi yhdistyksen täysivaltaista jäsentä otti toimekseen viedä kuoret postiin ja hoitaa ne eteenpäin.

Teppanan S-Marketin postissa kuori punnittiin postin virkailijan toimesta ja todettiin lähetyksen maksavan 2;20€. Eli lisämerkkejä tarvittaisiin 0;70€ arvosta. Mutta toimipisteessä ei ollutkaan yllätys yllätys tarpeeksi merkkejä! Mitä nyt?

Yhteisellä päätöksellä postivirkailijan kanssa KaMob ry:n edustajat päättivät lähteä koettamaan, onnistuisiko postitus Kajaanin keskustan Citymarketissa. Siellä postivirkailija punnitsi kuoren jälleen sekä totesi painon ja että merkkejä tarvitaan 2;20€:n arvosta. Postiljooni oli huokaillut lisämerkkien liimailun olevan ”hirveä homma” jotenka KaMob ry:n herrasmiehet liimailivat tarvittavat lisämerkit itse kaikkiin 80 kuoreen kuten ennenkin, toinen 0,50€ ja toinen 0,20€ sekä laittoivat kuoret postin muoviseen isoon laatikkoon hyvään järjestykseen. Homman piti olla tällä valmis !

Mutta ei ! Nyt on käynyt ilmi, että ainakin osa kuorista on jouduttu lunastamaan postista hintaan 3;80€, eli yhteensä lähetyksen hinnaksi yhdistykselle on tullut 6;00€. Yhdistys = jäsenet. Todistettavasti kaksi eri kuorta on punnittu ja molemmat todettu 2;20€ hintaisiksi!

Onko näitä tapauksia paljonkin, yhdistys aikoo reklamoida asian postin suuntaan, ei nykysometyyliin vaan kuitenkin, kuinka posti aikoo hyvittää aiheutuneen taloudellisen haitan sekä yhdistyksemme hyvän maineen saaman kolauksen ?


Kainuun Automobiiliuutiset 1/2019  on valmis ja postitettu !

Lehden 1/19 kansikuva.


NÄYTTELY 2019

Kainuun Mobilistit ry järjestää kesällä 2019 ajoneuvo- / liikenne- / huoltoasema-aiheisen näyttelyn ”MOBILISMI – LIIKUTTAVA HARRASTUS” Kainuun Museon kanssa.

Nimikilpailun voitti Sami Korhosen ehdotus, onnittelut!

Käy tutustumassa Kainuun Museossa perusnäyttelyyn sekä vaihtuviin näyttelyihin.

Kainuun Museo
Asemakatu 4
87100 KAJAANI

Museo

Aukioloajat:

ma, ti, to, pe, su 12-16
ke 12-19
la suljettu
juhlapyhien aattona 12-15

http://www.kajaani.fi/fi/palveluopas/kulttuuri/kainuun-museo


Kainuun Automobiiliuutiset 2/2018 on ilmestynyt ja se on postitettu jäsenistölle sekä SAHK ry:n toiminnassa mukana oleville yhdistyksille.

Kansi-2-2018 Lehden 2/18 kansikuva.


Kulkuvälineiden restaurointiavustukset 2019 !

Kuvahaun tulos haulle Museovirasto logo

Museovirasto myöntää vuosittain avustuksia maa-, vesi- ja ilmaliikenteen kulkuvälineiden käyttökuntoisena säilyttämiseen. Avustusten tarkoituksena on varmistaa, että Suomessa säilyy käyttökuntoisena edustava otos eri liikennemuotojen kansallisesti arvokkaiksi luokiteltuja kulkuvälineitä.

Avustusta ajoneuvon restaurointiin voi hakea yksityishenkilö tai oikeustoimikelpoinen yhteisö, mutta eivät julkisyhteisöt tai museot. Kuluvalle vuodelle avustuksia myönnettiin niin henkilö-, kilpa- kuin paloautollekin.

Vuoden 2019 haku alkaa maanantaina 1.10.2018 kello 9 ja päättyy perjantaina 2.11.2018 kello 15.

Hakuohjeet ja sähköinen asiointiliittymä löytyvät Museoviraston sivuilta osoitteesta https://www.museovirasto.fi/fi/avustukset/kulkuvalineet

Lisätietoa avustuksista saa Museovirastolta sähköpostitse osoitteesta lvavustus@museovirasto.fi

Ystävällisin terveisin,

Anni Antila

projektipäällikkö (Mobipaja) ja projektitutkija (perinneajoneuvorekisteri)

anni.antila@mobilia.fi

050-3092640


A-Katsastus Oy ja sen tytäryhtiö Yksityiset K-Asemat Oy tarjoavat Kainuun Mobilistit Ry:n jäsenille katsastuspalveluja tarjoushinnoin!

Uusi hinnasto ja ehdot nähtävillä salasanasuojatulla ”Jäsenille” sivulla.

A-Katsastus_OY MOB_4v 1.3.2018.


Kainuun Museo kerää aineistoa ! ”Klikkaamalla” kuvaa näet sen suurempana.


Kainuun Automobiiliuutiset 1/2018 on ilmestynyt ja se postitetaan lähiaikoina.

Kansi-1-2018 Lehden 1/18 kansikuva.


Oheisen tiedotteen mukaan kaikki SAHK:n jäsenten aiemmin saamat K1-asemien katsastusalennukset POISTUVAT
johtuen muuttuneesta kilpailutilanteesta ja tulevasta lakimuutoksesta, joka harventaa katsastustiheyttä ja täten myös
asiakasmääriä.
Alla tarkemmat perusteet.

Toivomme, että informoitte jäsenistöänne uudesta tilanteesta.
SAHK:n toimisto poistaa jäseneduista K1-asemien katsastusedun vuoden vaihteeseen mennessä  K1:n pyynnön mukaan.

SAHK toimisto
Riitta Kastemaa

Hyvä yhteistyökumppanimme!

Maailma muuttuu ja katsastusala sen mukana. Viime vuosina katsastuspalveluiden hinnat ovat laskeneet voimakkaasti ja samaan aikaan alan kilpailu on kiristynyt huomattavasti. Tuleva lakimuutos harventaa katsastustiheyttä ja vaikuttaa katsastusasemien asiakasmääriin. Kaikki tämä on luonnollisesti tervetullutta kuluttajan kannalta ja laskee autoilun kustannuksia katsastuksen osalta.

 K1 Katsastus sopeuttaa omaa toimintaansa vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta, jotta voimme taata työpaikat ketjussamme. Tämä tarkoittaa tiukkaa kulukuuria sekä hinnoittelun ja alennusmallien tarkistamista. Valitettavasti tässä vaiheessa olemme päättäneet lopettaa erilaiset jäsenetuudet vuoden 2017 loppuun. Olemme toki avoimia kaikenlaiselle yhteistyölle jatkossakin, mutta alennukseen perustuvia kumppanuuksia emme enää tee.

 Informoittehan omaa jäsenistöänne edun päättymisestä ja poistatte K1-edun esim. verkkosivuiltanne vuodenvaihteeseen mennessä. Pahoittelen mahdollista mielipahaa ja ylimääräistä vaivaa.

 Ystävällisin terveisin

 Ville Rutanen

Markkinointijohtaja / CMO

Huom ! Paikallisesti neuvottelemamme etu A-Katsastus Oy:llä Kainuussa säilyy entisellään !


Kainuun Automobiiliuutiset 2/2017 on ilmestynyt.

Valitettavasti lehden sivulle 12. on jäänyt vanhaa tietoa. Tarkastusmaksu on 1.3.2017 alkaen SAHK:n jäseniltä 90 euroa ja muilta 160 euroa. Mopedista tarkastusmaksu on sama kuin muillakin ajoneuvoryhmillä. Pahoittelut lehden lukijoille. / Toimitus

KaMob-uutiset-2-2017 Lehden 2/17 kansikuva.


UUSI KERHOTILA ON HANKITTU

Syyskokouksessa 2016 yhdistyksen erääksi tavoitteeksi kaudelle 2017 asetettiin ajoneuvojen yhteisen säilytystilan ja samalla mahdollisesti uuden kerhotilan hankkiminen. Yhdistyksen hallitus piti 5.10.2017 katselmuksen ja kokouksen osoitteessa Juholankyläntie 29 SOTKAMO ja päätti vuokrata 170m2 kokoisen lämpimän hallitilan ko. tarkoitukseen. Tilojen yhteydessä on ”kylmä etutila” johon saadaan yhdistyksen toinen peräkärryistä ja muuta materiaalia säältä suojaan. Tilavuokraan kuuluu myös WC tila ja lämmitys+vesi. Vuokra on kohtuullinen, 400,00€+alv./kuukausi. Vuokra-aika alkaa 1.11.2017 jatkuen ainakin kaksi vuotta. Tämän jälkeen asiaa tarkastellaan uudestaan ja vuokranantaja on sitoutunut jatkovuokraamaan tilan yhdistyksellemme, jos tilahankinta on osoittautunut tarpeelliseksi. Kajaanin kaupungilta vuokrattu kellaritila on irtisanottu ja yhdistyksen kirjasto sekä muu materiaali on siirretty Sotkamon tiloihin.

Ajoneuvojen säilytystilaa vuokrataan jäsenistölle ensisijaisesti yksi paikka/jäsen ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja on rajallisesti 10 – 15 kpl riippuen tietenkin ajoneuvojen koosta. Paikan hinta tulee olemaan 50,00€/kuukausi pieniltä ja keskisuurilta autoilta. Sitä suuremmat autot vievät käytännössä kahden auton tilan, jotenka niiden vuokrahinta tarkennetaan, samoin ajoneuvon koon tarkka määrittely. Mittarajana keskisuuri – suuri tulenee olemaan n. Dodge Aspen – Taksimersut – Volvo 700 sarja, näitä kookkaammat tultaisiin tulkitsemaan suurina. Kuitenkin hinta tulee olemaan myös suurille ajoneuvoille kohtuullinen. Valitettavasti tilan korkeus ei anna mahdollisuutta tuoda korkeampia kopillisia traktoreita, kuorma-autoja tmv. tiloihin, tarvittaessa mitataan jos tarkalle menee!

Yhdistys maksaa vuokran suoraan vuokranantajalle. Yhdistys perii jäsenistöltä vuokran paikkaluvun ja ajoneuvon koon mukaan neljännesvuosittain ( = 3kk:n välein ). Nimenomaisena tavoitteena on, että tiloista aiheutuneet kustannukset katetaan paikkavuokrilla, jäsenmaksutulojen käyttöä tähän tarkoitukseen vältetään viimeiseen saakka.

Yhteydenotot paikkavarauksista tähän sähköpostiosoitteeseen.                posti@kainuunmobilistit.fi


Kainuun Mobilistit ry Kevätkokous 22.4.2017

Kokous pidettiin Naapurivaaran lomakylässä Vuokatissa. Hyvähenkinen vilkkaasti keskusteleva kokous hyväksyi ja myönsi tili- ja vastuuvapauden yhdistyksen hallitukselle yksimielisesti. Kokoukseen osallistui pitkälti toistakymmentä yhdistyksen jäsentä.

Veijo-Vesse-Raimi-Paavo Kunnianarvoisaa kokousyleisöä; Veijo Väisänen, Veikko Mustonen, Raimo Tervo ja Paavo Puheloinen.


Kainuun Automobiiliuutiset 1 / 2017 on postitettu 27.2.2017 !

Kansikuva 1 2017


suomifinland100-banneri_valkoinen_rgb_790x444

Kainuun Mobilistit ry on päättänyt lahjoittaa rahaa huomattavan summan erinomaiseen tarkoitukseen materiaalien hankintaa varten.

Kaikille Sotiemme Veteraaneille lahjoitetaan yhdenmukaiset villasukat ns. juhlavuosi sukkamalli Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Sotiemme veteraaneihin kuuluu: Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Sotainvalidien veljesliitto. Myös järjestöihin kuulumattomat veteraanit huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Naiset, joilla on rintamapalvelustunnus kuuluvat myös tähän.


kansi-2-16

Kainuun Automobiiliuutiset 2/2016 on ilmestynyt.


Syksy on aina otollista aikaa hirvikolareille. Hirvi ei osaa valita kohdettaan, vaan sellaiseksi voi valikoitua helpostikin myös museoajoneuvo! Mustaa museorekisterissä olevaa Volvo Amazonia vm. 1965 oltiin viemässä talvisäilöön, kun suurehko uroshirvi säikytteli kuljettajaa oikein kunnolla valtatie kuudella. Onneksi auton jarrut olivat kunnossa hirven tullessa auton tulosuunnassa vasemmalta tielle muutaman metrin päässä konepellistä, jatkoi sitten kaistalla suoraan eteenpäin poistuen lopulta kauempana oikealle. Kaasujalka keveni kummasti!!! Kännykkäkuvatallenne etuviistoon oikealle pakenevasta metsien kruunupäästä…

email-app-iconsAutomobiili -lehden numerossa 2/2016 on virheellisesti yhdistyksen sihteerin s-postiosoitteeksi mainittu kamob(at)kajaani.net. Kyseisen osoitteen voitte unohtaa kokonaan! Osoitetta ei ole enää yhdistyksemme käytössä kenelläkään missään muodossa. Sihteerille suunnattu s-posti tulee lähettää osoitteeseen posti(at)kainuunmobilistit.fi

Yhdistyksen vaunumerkit !

Harraste- tai käyttöajoneuvoon kiinnitettäviä metallisia emaloituja ”Waunumerkkejä” on hankittu yhdistykselle. Nyt niitä saa! Merkkejä on ostettavissa eri tapahtumissa missä yhdistys on mukana. Merkki on kooltaan 53mm X 60mm ja siinä on erittäin tukeva ruuvikiinnitys. Ja mikä parasta, hintaa on vain 9;00€/kpl. Waunumerkki-2Waunumerkki

Lehdistötiedote:

UNESCOsta virallinen FIVA:n Maailman moottoriajoneuvoperintövuoden 2016 suojelija.

Fédération Internationale des Véhicules Anciens (suom. Historiallisten ajoneuvojen kansainvälinen järjestö), FIVA ilmoittaa, että UNESCO on lupautunut Maailman moottoriajoneuvoperintövuoden 2016 viralliseksi suojelijaksi antaen täten moraalisen tukensa FIVA:n poikkeukselliselle ohjelmalle.

UNESCON pääjohtaja Irina Bokova onnitteli FIVA:a sen aloitteesta juhlia maailman moottoriajoneuvoperintöä. Edistämällä historiallisten ajoneuvojen ”säilyttämistä elävänä” sekä siirtämällä niihin liittyvää teknologiaa tuleville sukupolville FIVA on pääjohtaja Bokovan mielestä lisännyt tämän poikkeuksellisen teollisen perinnön arvoa ja edistänyt kulttuurienvälistä vaihtoa niissä 64 maassa, joissa FIVA on edustettuna. Hän lisäsi, että FIVA:n perustamisen 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumat vuonna 2016 ovat myötävaikuttamassa ihmiskunnan sosiaaliseen, kulttuuriseen, tieteelliseen ja tekniseen kehitykseen.

”Haluan kiittää pääjohtaja Bokovaa hänen Maailman moottoriajoneuvoperintövuodelle suomastaan kunniasta”, sanoo Patrick Rollet, FIVA:n puheenjohtaja. ”Tämä huomionosoitus on tunnustus monien menneiden ja nykyisten vapaaehtoisten uurastukselle, jota he ovat viimeisen 50 vuoden ajan kerhojensa ja yhdistystensä kautta tehneet suojellen, säilyttäen ja edistäen maailman moottoriajoneuvoperintöä, tehden juuri sitä työtä, mikä on FIVA:n tarkoituksen ydintä.”

FIVA suunnittelee Maailman moottoriajoneuvoperintövuoden juhlimiseksi monenlaisia aloitteita ja toimintaa, joista moni jatkuu vielä vuoden 2016 jälkeenkin. Tämän vuoden juhlallisuudet huipentuvat viikon pituiseen pääjuhlaan Pariisissa, joka on FIVA:n synnyinpaikka.

WMHY logo (PRNewsFoto/FIVA)

Kainuun Mobilistit ry on Suomen AjoneuvoHistoriallisen Keskusliiton 14. alueyhdistys.

”HÄÄAUTO”

Alla poimintaa Iltalehden uutisoinnista 9.4.2016. Asia on ajankohtainen, koska on alkanut jälleen kesän kynnyksellä tulla yhdistyksellemme kyselyjä hää-, eläke-, ylioppilas- ymv. kyydityksistä. Yhdistys ei ryhdy ”ajojenjärjestelijäksi”, mutta jos joku yhdistyksen jäsenistä on valmis suorittamaan tällaisia ”pr – luonteisia” ajoja, niin lähettäköön sähköpostia osoitteeseen posti@kainuunmobilistit.fi, niin välitämme sieltä tiedon eteenpäin kyselijöille.

” Taksiliikennelaissa on tarkkaan määritelty ne, joille voidaan myöntää taksilupa (liikennelupa) eikä lupaa ole aivan helppo saada. Museoautojen kohdalla laki tekee kuitenkin poikkeuksen. Taksiliikennelain (4§ 4) mukaan museoautolla saa kuljettaa ihmisiä ilman taksilupaa. Museoauton vain pitää olla virallisesti museoautoksi rekisteröity auto. Auto on silloin yli 30 vuotias ja se on erikseen katsastettu museoautoksi.  Jotkut hyödyntävät lakia niin, että tekevät museoautoillaan hää- ymv. keikkoja läpi kesän. Kyse tässä laissa on ollut normien kohtuullistamisesta. Laki ei pistä estettä sille, jos joku haluaa ajaa kesäisin tilauskeikkoja. – ”Mutta jos ajelu alkaa kasvaa laajemmaksi kaupalliseksi toiminnaksi niin lakia varmaan kiristettäisiin. Ja kun museoautolle on annettu näin merkittäviä helpotuksia, niin varmaan kuski saisi mobilistikansan vihat niskaansa” toteaa Trafin osastopäällikkö Otto Lahti.

”Jos on nähnyt sen vaivan, että entisöi auton siihen kuntoon, että saa sen museokatsastuksesta läpi, niin silloin autoa pitää kuin kukkaa kämmenellä. Lähinnä niillä ajetaan kesällä juuri näitä hääkeikkoja tai vastaavia. Hienoja autojahan ne ovat”, sanoo Taksiliiton tekninen asiantuntija Ville Jaakola. Jaakolan mukaan ”museotakseja” ei ole koettu taksiväen keskuudessa ongelmana.”