Tulevat tapahtumat. Päivitetty 25.5.2023

KAINUUN MOBILISTIT RY TOIMINTAA 2023

Tiedot päivittyvät sitä mukaa kun lisää tietoa tulee, seuraa ilmoittelua …

SAHK1_cmyk


TULEVAT TAPAHTUMAT 2023:

Seuraa ilmoittelua näillä sivuilla ja facebookissa. Lisäksi jäsenet saavat aika-ajoin s-postia yhdistykseltämme, varmista oletko lähettänyt toimivan sähköpostiosoitteesi yhdistykselle!


AJELU- JA PIKNIKTAPAHTUMA 10.6.2023

Kotimaakunta tutuksi.

Kainuun Mobilistit ry:n ajelu- ja makkaranpaistotapahtuma lauantaina 10.6.2023 alkaa kokoontumisella kansallismaisemiin Vuokatinvaaralle klo.10.00, josta ajamme yhdessä Sotkamon torille klo. 10.30.

12.00 alkaen lähdemme siirtymään kohti Hiisijärven Hiekkoja jossa nautimme yhteisestä piknik -ateriasta makkaraa paistellen ymv. eväitä maistellen. Huom! Itse kukin ottaa omat makkarat ja eväät mukaan! 


MENNEET:

PERÄKONTTIKIRPPUTORI 20.5.2023 KAJAANI


CLASSIC MOTORSHOW 6.-7.5.2023 LAHTI

Classic Motorshow 2023 | Osta lippu helposti | Tiketti

Vuoden 2023 teema on “Kupee on upee”

Classic Motorshowssa on vuosittain vaihtuva teemakokonaisuus, johon näyttelyn järjestäjä kuratoi aihetta syväluotaavan sisällön. Tulevana keväänä järjestettävän näyttelyn teemaksi on valittu coupé-autot ja teeman nimi on “Kupee on upee”.

Coupé on korimalli, joka pakenee tiukkoja määritelmiä. Ainoat ehdottomat vaatimukset ovat suljettavilla sivuikkunoilla varustettu umpikori ja korkeintaan kaksi ovea. Pelkästään näiden ehtojen täyttäminen ei tietenkään riitä tekemään autosta coupéta. Turvallisinta on todeta, että kohtuullisella autotuntemuksella tai esteettisellä vaistolla siunattu ihminen kyllä tunnistaa coupén, kun sellaisen näkee. Classic Motorshown osastoilla esillä olevien ajoneuvojen vähimmäisikä on 25 vuotta, eli tällä kertaa tuoreimmat ajoneuvot saavat olla vuodelta 1998. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden poistaa tätä uudemmat ajoneuvot näyttelytiloista.

Kainuun Mobilistit ry on jälleen mukana tässä ajoneuvonostalgiasta kiinnostuneiden omassa näyttelyssä osastollaan. Jos olet halukas tuomaan esille oman harrasteajoneuvosi tai osallistumaan työpanoksellasi järjestelyihin ja osaston ideointiin niin ota yhteyttä KaMob ry:n näyttelytoimikunnan vetäjään Kai Huotariin.

Seuraa s-postiasi ja CMs 2023 nettisivuja https://classicmotorshow.fi

Yhteydenotot:

Kai Huotari; 050 5963232 tai

posti@kainuunmobilistit.fi

Haluatko mukaan vierailulle CMs 2023 näyttelyyn? Yhdistys suunnittelee linja-automatkaa lauantaille 6.5.2023. Jos olet valmis reissuun, niin ilmoita alustava mielenkiintosi Kalle Asikaiselle, niin suunnittelua voidaan jatkaa.

Tarkemmat tiedot toteutumisesta, aikataulusta ja hinnoista kun saadaan osallistumishalukkaiden määrät.

Yhteydenotot matkaan liittyen:

Kalle Asikainen; 044 5870911 tai

posti@kainuunmobilistit.fi


VAPPUCRUISING, KAJAANI 1.5.2023


 

KAINUUN MOBILISTIT RY VUOSIKOKOUS, KEVÄTKOKOUS

16.4.2023 KLO 14.00 JUHOLA, KERHOTILA

Käsitellään sääntöjen edellyttämät asiat:

 1. Kokouksen avaus.
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa.
 1. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
 2. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.
 3. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto.
 4. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.
 1. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen varsinaisen kokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle kevätkokousta varten 15. helmikuuta mennessä, jotta asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

Tervetuloa päättämään yhteisistä asioista!

KAINUUN MOBILISTIT RY          HALLITUS 

Juholankyläntie 29  88600 SOTKAMO

KOKOUSPULLAKAHVIT JA MYÖS GRILLI ON KUUMANA !!!  Sausage Clipart Images - Free Download on Freepik


SYYSKOKOUS JA PIKKUJOULU

Syyskokous ja pikkujoulu lauantaina 3.12.2022 alkaen klo.16.00  Huuskontie 2a 88600 Sotkamo     SOTKAMON PITOPALVELU.

Kirjallinen kokouskutsu Kainuun Automobiiliuutiset 2/2022 sivulla 3. josta myös löydät tarkemmat tiedot.

Omavastuuosuus illalliskortista 15€. Ilmoittautuminen pikkujouluillalliselle 26.11.2022 mennessä sähköpostiin posti@kainuunmobilistit.fi   tai   k.asikainen69@gmail.com

Voit myös ilmoittautua illalliselle puhelimitse 044 5870911 / Kalle

Tervetuloa tekemään hyviä päätöksiä ja viihtymään mukavassa seurassa!

Hallitus / Kainuun Mobilistit ry

3.9.2022 LAUANTAI; Kajaanissa KAMOB RY PERÄKONTTIKIRPPUTORI

A-KATSASTUS OY PIHA-ALUE

Kainuun Mobilistit ry järjestää jälleen erinomaisen suosion saavuttaneen syksyisen kaiken kansan Peräkonttikirpputorin. Myyntipaikka maksaa vitosen ( siis 5€ ) ja Kainuun Mobilistit ry:n jäsenille paikka on ilmainen. Paikkoja aletaan jakaa saapumisjärjestyksessä klo 07.00 > ennakkovarauksia ei oteta vastaan.

NÄHTÄVILLÄ NETTIHUUTOKAUPASTA TUTTU, SUURESTI HUOMIOTA SAANUT HONDA MONKEY!    https://yle.fi/uutiset/3-12580046

Mukana myös edullisista hinnoistaan ja erinomaisista tuotteistaan kuuluisa Mobilistikahvio. Kahvia, kahvileipää, makkaraa. Kannattaa tulla kauempaakin myymään – ostamaan – vaihtamaan – tapaamaan tuttuja – viihtymään!

KAINUUN MOBILISTIT RY, JO YLI 40 VUOTTA TYÖTÄ AJONEUVO- JA TIELIIKENNEHISTORIAN KERÄÄMISEKSI, TALLENTAMISEKSI JA ESILLEPANOKSI KAINUUN MAAKUNNASSA!

A-Katsastus Oy     

Varistie 8    

87400 KAJAANI

 

30.7.2022 LAUANTAI; YLÄ-KAINUU KIERROS

Retkeilyajo; Kontiomäki – Ristijärvi – Hyrynsalmi – Suomussalmi – Puolanka.

Letka pysähtelee taajamissa keskeisillä paikoilla hetkeksi, jolloin yleisö voi tutustua ajoneuvoihin.

Kokoontuminen Kontiomäen Nesteelle klo. 8.30, josta Ristijärven kautta Wanhalle Vitostielle. Hyrynsalmen kautta Suomussalmen Ämmänsaareen Risto Kemppaisen hallille 10.00 – 12.30 jossa pysähdymme nauttimaan grillimakkara- ja kahvitarjoilusta. Matka jatkuu yhteislähtönä kohti Puolankaa, jossa kokoonnumme Tarmo Rautiaisen tontilla. Paluumatka omaan tahtiin tai pieninä ryhminä kotipaikkakunnille.

     


21.5.2022 LAUANTAI; Kajaanissa KAMOB RY PERÄKONTTIKIRPPUTORI

Kainuun Mobilistit ry järjestää jälleen erinomaisen suosion saavuttaneen keväisen kaiken kansan Peräkonttikirpputorin. Myyntipaikka maksaa vitosen ( siis 5€ ) ja Kainuun Mobilistit ry:n jäsenille paikka on ilmainen. Paikkoja aletaan jakaa saapumisjärjestyksessä klo 07.00 > ennakkovarauksia ei oteta vastaan.

Mukana myös edullisista hinnoistaan ja erinomaisista tuotteistaan kuuluisa Mobilistikahvio. Kahvia, kahvileipää, makkaraa. Kannattaa tulla kauempaakin myymään – ostamaan – vaihtamaan – tapaamaan tuttuja – viihtymään!

YLEISÖLLÄ VAPAA PÄÄSY !

Tule mukaan harrasteajoneuvollasi, esitellään autotallien aarteita suurelle yleisölle !

   

A-Katsastus Oy piha-alue      

Varistie 8    

87400 KAJAANI

 

30.4.- 1.5.2022 Lahdessa CLASSIC MOTORSHOW

Kainuun Mobilistit ry jälleen mukana omalla osastollaan tässä Suomen suurimmassa klassikkoajoneuvotapahtumassa. Katso kuvia tapahtumasta etusivun artikkelista.

23.4.2022 LAUANTAI; Sotkamossa KAMOB RY VUOSIKOKOUS KEVÄTKOKOUS

klo. 14.00
Kerhotila
Juholankyläntie 29
88600 SOTKAMO
Käsitellään sääntöjen edellyttämät asiat; tilinpäätös, vuosikertomus 2021 ja toiminnantarkastajan lausunto.
Kokouskahvit.

11.12.2021 KAMOB RY SYYSKOKOUS JA PIKKUJOULUATERIA

Toteutetaan yhteismatkana bussilla yhdistyksen syntysijoille Suomussalmelle. Päivä kuuluu Kainuun Mobilistit ry 40 V teemaan. Vierailemme Risto Kemppaisen varaosavarastolla ( Ikihongantie 1 SUOMUSSALMI ) jossa myös pidämme vuosikokouksen. Päivän päätteeksi nautimme yhteisen pikkujouluaterian HILJAISEN KANSAN NIITTYTUVALLA. Aterian hinta vain 15;00€ sekä yhdistyksen jäseniltä että heidän aveceiltaan.

Kiireettömistä hetkistä Niittytuvan hämärässä herää joulun henki. Uunin kupeella, elävän tulen loimussa mieleen palaavat parhaat tarinat kotitontuista ja joulun perinteistä. Ulkonuotiolla voi tunnelmoida pimenevässä illassa ja katsella kipinöiden leikkiä yötaivasta vasten. Tervetuloa Niittytuvan pikkujouluun!

Alakutujjaus: Pihlajanlehtimehu/mustikkamehu marjasattumilla. Pahimman nälän sammuttajat: alkupalat; Hankomiehen Vihreä Virkistys ruusunjuurisiirapilla maustettuna, Haravatytön Piristys porkkanaraastetta islanninjäkäläsiirapilla ja marjahelmillä, Isoäidin Hölskykurkut, Lehmisavupunasipulihilloke, Pehtoorin Punajuuriviettelys punajuuri – sillikaviaari, Joulukinkku niityn tapaan heinäpedillä, niittomiehen Savulohi, heinärengin Silliä, talon Vinegretto ja talon Hunajasinappi. Jäseniin menevä pääruoka: Pänikkäporsasta & Jouluiset perunat nyhtöporsasta Niityn tapaan, Tapinlevittäjän Voimajuurekset, Piian porkkanalaatikko, Lankomiehen lanttulaatikko. Emännän puolukka-porkkanaleipä ja rieska, ruisleipä, karjalanpiirakat, levitteenä  vuohenputkipesto/munavoi. Hetteenraikas vesi, Tapinlevittäjän janojuoma kotikalja ja mustikkamehu. Ruokaperräesten jäläkeen: Nokipannukahve, jouluinen kiisseli, piparia ja torttua.

VUOSIKOKOUSKUTSU KAINUUN AUTOMOBIILIUUTISET 2/2021 MUKANA !  

Linja-auton aikataulu on seuraavanlainen: Lähtö Sotkamosta klo.10.00 linja-autoasemalta ja Kajaanin A-katsastukselta Varistieltä klo.10.35. Ennakkoilmoittautuminen 30.11.2021 mennessä ruokailuun ja kuljetukseen p. 044-5870911 tai sähköpostiin k.asikainen69@gmail.com  Myös vaihtoehtoisesti posti@kainuunmobilistit.fi


25.4. SUNNUNTAI; KAMOB RY VUOSIKOKOUS KEVÄTKOKOUS

klo. 16.00
Kerhotila
Juholankyläntie 29
88600 SOTKAMO
Käsitellään sääntöjen edellyttämät asiat; tilinpäätös, vuosikertomus 2020 ja toiminnantarkastajan lausunto.
Kokouskahvit.

Vuosikokouksessa Kainuun Mobilistit ry päätti toimia vastuullisesti ja perui vielä touko – kesäkuulle suunnitellut tapahtumat vallitsevaan covid-19 pandemiaan liittyvien epävarmuustekijöiden takia.


Mobiiliopisto 21               10.7.2021

KESÄPIRISTYS YHDISTYKSEMME JÄSENILLE !

La 10.7.2021 klo 10 alkaen Kainuun Opistolla.

Alustava ohjelma:

 • Klo 10 saapuminen Kainuun Opistolle.
 • Klo 10.30 lounas- ja kahvimahdollisuus, yhdistys tarjoaa paikalle harrasteajoneuvolla saapuville Kainuun Mobilistit ry:n jäsenille. Muille omakustanteinen 9€.
 • Klo 12 Tervehdyssanat, palkitsemiset ja huomionosoitukset ( 2020 KaMob ry 40v. ) salissa.
 • Klo 13 Yhteiskuva ja ryhmittäytyminen ajoon.
 • Kainuun Opiston bändi Suvaicus vastaa live-musiikista.

 Ilmoittautumiset sähköpostilla lasse.hinkula@kainuunopisto.fi   tai soittamalla 040-5626625 seuraavien tietojen mukaan:

Kuljettaja: _____________________________

Ajoneuvo (merkki ja malli): _____________________________

Kuljettajan mukana olevien henkilöiden määrä: ___ hlö

Varaan alustavasti ruokailuja: ___  kpl

Varaan alustavasti kahvitarjoiluja:  ___ kpl

Muuta huomioitavaa (erityisruokavaliot): ______________________________

Lähtö autokulkueena Paltamoon noin klo 13. Kesto noin puoli tuntia, jonka jälkeen tapahtuma päättyy.

Ilmoittautuminen yksityistilaisuuteen on alustava. Ruokailujen vuoksi toivon mahdollisia perumisia torstaihin 1.7. mennessä. Jokaisesta ajoneuvosta tehdään oma ilmoittautuminen. Henkilötietolain mukaan en voi kerätä yhteystietoja.

Osoite:
Tahvintie 4
88380 MIESLAHTI

Tervetuloa!

Terveisin

Lasse Hinkula


KOTOLINNA        23.-24.7.2021

Majoitus- ja juhlatiloja Paltamossa tarjovan Kotomon yrittäjä Marisanna Jarva on kutsunut vanhojen ajoneuvojen harrastajia vapaamuotoiseen näyttelyyn/picknickiin/kokoontumiseen Kotolinnan pihapiiriin. Ohjelmaa ei sen kummemmin ole, Paltamossa on kyllä tuolloin Kuhakunkku-tapahtuma, joka on valtakunnan suurin kalastuskilpailu.

Kotolinna tarjoaa purtavaa ja kahvit paikalle vanhalla harrasteajoneuvolla tuleville. Majoitus on jo varattu, mutta Kotolinnassa on halukkaille käytettävissä pihasauna ja poreallas (15€/1h/hlö, pyyhe 5€) sekä jokimaisematerassi. 

Kokoontuminen/näyttely olisi pe 23.7. klo 12-20 ja la 24.7 klo 12-20.

Pe ja La iltana voi kylää elävöittää perinteinen kyläralli….

Toki paikalle ja Paltamon Kuhakunkkuun sopii tulla to 22.7 – su 25.7.

Ilmoitus saapuvasta ajokista ja henkilömäärästä

Sami Korhoselle 30.6.2021 p. 0500900277 tai samijkkorhonen@gmail.com

Kuhakunkun sivut: http://www.kuhakunkku.fi/

Kotomon sivut:

https://www.kotomo.info/

Facebookista löytyy myös tietoa tapahtumasta ja paikasta. 


 


Seuraa ilmoittelua !